top of page

BEZETTER IN DE KIJKER:

ZELDA & ZORRO

Na enkele jaren is er eindelijk een nieuwe invulling gevonden voor de Dekenij in Evergem. Er komt een gloednieuw pop-upconcept voor ouders met kinderen: Zelda&Zorro. Terwijl hun kinderen zich amuseren in een speelkamer of buiten, kunnen de mama’s en papa’s zich vanaf zondag 27 mei in de gewezen dekenij op diverse manieren ontspannen.

 

​“Ik speelde al lang met het idee om iets te doen voor gezinnen met twee werkende ouders en kinderen”, initiatiefneemster Wendy Verhulst (38). “Mijn businessplan werd enthousiast onthaald door de middenstandsvereniging Unizo, maar ik moest op zoek naar een locatie. Die vond ik in de gewezen dekenij. Dat ommuurd pand in het centrum van de gemeente straalt rust uit. Mijn plannen vielen toevallig samen met die van Evergems gemeentebestuur, die op zoek was naar een nieuwe invulling voor de dekenij”, bevestigt Wendy.​​

Verkommeren​

“Na de herschikking van de dekenaten en parochies kwam de dekenij vrij. Om dat beschermd gebouw niet te laten verkommeren en leegstandrisico's te vermijden, namen we contact op met FMT. Met die Antwerpse firma die gespecialiseerd is in het beheer van bijzondere leegstand, hebben we een overeenkomst voor drie jaar. FMT zorgt voor de invulling en de huurders kunnen in de pop-up slechts twee jaar terecht voor hun try-out”, legt Evergems schepen voor Patrimonium Filip Lehoucq (CD&V) uit.​

Verhulst huurt de tuin en ganse gelijkvloerse verdieping. Daarin zijn een keuken, salon en eetruimte, speelkamer voor kinderen en ruimten voor workshops ingericht. Buiten staan strandzetels, zijn hangmatten geïnstalleerd en een leuk hindernissenparcours aangelegd. Kinderen kunnen zich amuseren met speelgoed dat creativiteit en samenspel stimuleert. Terzelfder tijd kunnen ouders in een huiselijk ingerichte livingroom aanschuiven aan een table d’amis, lezen, relaxen, bijpraten of deelnemen aan sportactiviteiten. We zullen ook workshops organiseren”, belooft Wendy.

Van woensdag tot zondag kunnen ouders met kinderen er terecht voor acht diverse pakketten, die hen de mogelijkheid bieden om even te ontsnappen uit hun rol als superheld. “Ik moet afwachten of het uniek concept ook aanslaat en mijn businessmodel evolueert”, zegt Wendy. “Als dat positief is, moet ik na twee jaar naar een andere locatie verhuizen. Ik blijf drie dagen per week werken als aankoopster en mijn man Jan Delvaux blijft voltijds werken in het sportmanagement.”

INFO

Zelda&Zorro, Eindeken 21, Evergem. Meer info op www.zeldazorro.be of via hello@zeldazorro.be

bottom of page