top of page

CHATEAUBRILJANT 

@ BOEKENBERGPARK

Wie al lang droomt om Jonkheer of Jonkvrouw te zijn maar niet de nodige fondsen op zijn bankrekening heeft staan kan nu zijn kans grijpen.

 

Kasteel Boekenberg staat te koop. Maar de potentiële kopers dienen zich slechts met mondjesmaat aan. Daarom krijgt het kasteel een tijdelijke invulling en daar zorgt FMT voor, een organisatie voor tijdelijk beheer. Medewerkster Cindy van den Boom geeft meer uitleg: “We willen jonge ondernemers en creatieve zielen betaalbare werk- of atelierruimte aanbieden. De kleinere ruimtes van het gebouw willen we omtoveren tot ateliers en kantoortjes voor start-ups en creatieve zielen. De grote open ruimte op het gelijkvloers kan een meer publieke functie krijgen, bvb. een gezellige bistro of koffiebar die ook als workshop- of tentoonstellingsruimte kan dienen zodat er inspirerende samenwerkingen tot stand kunnen komen.”

Cindy van den Boom klinkt erg enthousiast: “Het karaktervolle gebouw zou een plek van ontmoeting en creatie kunnen worden, een laagdrempelige ruimte voor jong en oud. We zijn daarom op zoek naar out-of-the-box denkende mensen die deze ruimtes een gepaste invulling kunnen geven, zodat het pand een tijdelijke meerwaarde kan betekenen voor de buurt.” Hoe lang de tijdelijke invulling zal duren kan van den Boom moeilijk zeggen, maar FMT werkt nooit met projecten die minder dan 6 maanden duren. Let op, er is toch ook beperking. Van den Boom: “Het enigste wat niet is toegelaten in het kasteel is nachtleven.”

Kandidaten kunnen reageren via sales@fmt-be.com.

bottom of page