STERCKSHOF

FMT België kreeg van de Provincie Antwerpen de opdracht om het kader van leegstandsbeheer een creatieve, sociaal-maatschappelijk verantwoorde invulling te realiseren in het kasteel Sterckshof. 

 

Samen “sterck”

De samenwerking tussen de Provincie Antwerpen, eigenaar van het kasteel, en leegstandsbeheerder FMT België zorgt ervoor dat, in afwachting van de verkoop van deze unieke historische locatie, het kasteel zorgvuldig beheerd blijft en dat er geen kraak of vandalisme plaatsheeft. Hiertoe biedt FMT België in het kasteel een betaalbare en inspirerende werkplek aan jonge en creatieve ondernemers en kunstenaars. 

Een kasteel als kantoor

Zo is er in het kasteel plaats voor een kunstprogrammatie, evenementenruimtes en privatieve kantoren en ateliers. Zo hebben het jonge ontwerpersduo O’Rèn, die de outfit van Laura Tesoro voor de Eurovisiesongwedstrijd ontwierpen, via beheerder FMT België hun kantoren en ontvangstruimten ondergebracht een vleugel van het kasteel.

Als een prachtige symbiose tussen oud en nieuw worden hun hippe collecties voorgesteld onder eeuwenoude plafonds met bijhorende luchters. Ook verschillende kunstenaars hebben hun stek gevonden in het kasteel. Zo krijgen naast dans- en theatervoorstellingen, muziek, beelden, schilderijen en installaties vorm binnen de muren van het Sterckshof.

Na inspanning komt ontspanning zei ooit een wijs man. In Bar Stark kunnen de ondernemers en kunstenaars in gezelschap van buurtbewoners en bezoekers van het naastgelegen park Rivierenhof genieten van koffie met gebak of een frisse artisanale pint. In de binnentuinen van het kasteel kunnen kinderen dan weer bij OOGST leren hoe groenten gekweekt worden terwijl ook bijen hun stek gevonden hebben in de bijenkasten net buiten de kasteelmuren. 

CONTACT:

Tel: (+32) 03 284 04 08

Email: info@fmt-be.com

Goedehoopstraat 3

2000 Antwerpen

© 2018 FMT-België NV | Design: Aerts Arne

OPENINGSUREN:

Bemiddelaar - Rentmeester - BIV 202516 (België)​

BA en borgstelling via NV AXA Belgium (polisnr.: 730.390.160)

Ma-Vr: 9 - 17 uur

(enkel op afspraak)

  • Gray Instagram Icon