top of page

22-08-2018

Gepubliceerd door

Be Real

Leegstaande Herkenrodekazerne wordt compleet nieuwe stadsbuurt in hartje Hasselt

De Herkenrodekazerne in de Maastrichterstraat, pal in het stadscentrum van Hasselt, wordt nieuw leven ingeblazen. Meer nog: het wordt een compleet nieuwe stadsbuurt. Na jarenlange leegstand komen er 141 appartementen en een gigantische stadstuin van meer dan 4000 vierkante meter die toegankelijk wordt voor elke Hasselaar.

 

Maar eerst maakt ontwikkelaar THV Refugehuis er plaats voor Hasseltse creatievelingen en start-ups die tijdelijk gebruik kunnen maken van de leegstaande ruimtes via FMT. Ook de Universiteit Hasselt zal in een deel van het gebouw haar intrek nemen.

14-08-2018

Gepubliceerd door

Gazet Van Antwerpen

Leegstaand kasteel krijgt tijdelijke invulling

Het kasteel in het Boekenbergpark krijgt een 25-tal tijdelijke kasteelheren. FMT, dat creatief omgaat met leegstand, zoekt mensen die met jeugd of kunst bezig zijn en een ruimte in het kasteel willen gebruiken voor het verkocht wordt.

18-08-2018

Gepubliceerd door Cultuurpakt

James Jones: De schim van Rubens en Van Dijck

De Britse kunstschilder James Jones is een letterlijke en figuurlijke ontdekking voor velen, of je hem nu in persoon tegen het lijf loopt of je zijn schilderijen aanschouwt; hij laat de kunst van de grootmeesters herleven. Niet één detail van het proces ontgaat hem daarbij.

19-05-2018

Gepubliceerd door

Het Nieuwsblad

Zelda&Zorro zorgt voor opvang voor de kindjes terwijl ouders zich kunnen ontspannen

Ook zo weinig tijd over? Hier worden kinderen geëntertaind terwijl ouders kunnen ontspannen of eten

17-11-2017

Gepubliceerd door

Diamonds & Pearls Communications

Antwerpse hotspot Lazy Jack winterproof

Nu het kwik op de thermometer richting de nul graden zakt en we met z’n allen op zoek gaan naar warmte in plaats van verkoeling, steekt Lazy Jack de vuurkachels aan. Het interieur én de menukaart kregen een winterse makeover.

26-05-2017

Gepubliceerd door

Diamonds & Pearls Communications

Lazy Jack - Urban hotspot

Antwerpen krijgt er een nieuwe hotspot bij: Lazy Jack. Een plek van ontmoetingen, ontdekkingen en ervaringen en centraal gelegen in de hippe, opkomende buurt Het Eilandje. Lazy Jack is een belevingsconcept waar je kan aperitieven, lunchen en dineren in het avondlicht én met zicht op het water. 

10-04-2017

Gepubliceerd door

FMT - België

StAck focust op bar en workshops

Het geflopte winkelcentrum Convoi op het Eilandje krijgt vanaf april een nieuwe invulling dankzij leegstandsbeheerder FMT. De containers moeten met het nieuwe StAck een bruisende belevingsplek worden waar duurzaamheid centraal staat.

01-05-2017

Gepubliceerd door

New Places To Be

Jardim - New places to be

What? Jardim betekent tuin in het Portugees en dat is exact wat dit pop-up terras is.

30-04-2018

Gepubliceerd door

Elle Magazine

Point Break: Antwerpen krijgt een ubercoole outdoor gym

Geen zin om bovenop een deugddoende shot endorfines ook het gekreun en de zweetlucht van je buurman te verwerken in de sportschool? Point Break verplaatst je workout naar buiten met een innovatief outdoor gym concept.

20-03-2017

Gepubliceerd door Weekend Knack

Leegstaande gebouwen zijn de ideale uitvalsbasis voor startende ondernemingen

Wie dacht dat lege gebouwen gedoemd waren tot verkrotting en verkommering, om dan meedogenloos met de grond gelijk gemaakt te worden, heeft het goed mis. 'Leegstaande panden kunnen een unieke kans zijn om startende ondernemingen te laten groeien', klinkt het bij leegstandsbeheerder FMT België.

FMT IN DE PERS

bottom of page